donderdag 27 mei 2010

Op droeve toon (31)

- Dag Duifje.
- Dag Bennemans, we hadden het vreselijk leuk, buiten.
- Ja. We zijn samen naar de apotheek geweest en naar de supermarkt.
- Vooral dat eerste stukje ging je moeilijk af, had ik de indruk, Bennemans.
- Ja, het was de eerste keer van mijn leven dat ik een rolstoel bestuurde en voortduwde. Maar na die eerste paar meters lukte het toch vrij aardig.
- Maar toen we terug thuis waren, moest ik de trap nog op. Wat een ellende was dat!
- Je zakte door je hoeven, zou mijn vader vroeger gezegd hebben.
- Ja, en daar lag ik dan, bij je voordeur.
- Je kon niet meer op je benen staan.
- Maar we hebben wel meteen maatregelen genomen: de huisarts gebeld, die belt me morgenochtend op. En de oncologische wijkverpleegkundige gebeld, die was er ook niet, maar ik heb het bericht op haar voice mail ingesproken. Dus die zal ook morgenochtend wel bellen of langskomen. We moeten een traplift hebben.
- Zo is dat. Ik heb een madrigaaltje van Thomas Morley.

5 opmerkingen:

 1. ik herinner me toen ik in het begin de rolstoel duwde van mijn man, ik raakte de stoep niet op, duwde en duwde en de stoel kantelde, hij viel en we weenden allebei

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Josiane,

  Ik kan me voorstellen dat jullie alletwee weenden, en volgens mij moet het ook pijnlijk zijn geweest. Zit je man al lang in een rolstoel?
  Liefs
  Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben niet geweend, daar zijn we teveel keiharde bewoners van het barre noordwesten voor.
  Heeft jouw rolstoel ook twee stepjes achterop? Daarop kun je staan bij obstakels, waardoor de voorwieltjes gemakkelijk omhoog gaan.
  In Nederland zijn er overigens geen stoepverhogingen, waar je niet op komt met een rolstoel. Dat is wettelijk niet toegestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het is lang geleden, mijn man is al 13 jaar geleden overleden, hij had leukemie. Heeft beenmergtransplantatie gekregen maar had uiteindelijk totaal geen weerstand meer. Hij is maar 51 jaar geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is wel een zeer vroege dood, Josiane. Het spijt me dat te horen.
  Alice is 64, ik ben 57 jaar. Maar ze leefde al tien jaar op geleende tijd. In 2000 kreeg ze longkanker, daarvan genas ze. Daarna kreeg ze ook andere kankers, en die slopen haar nu.

  BeantwoordenVerwijderen