woensdag 26 mei 2010

Dat vinden wij niet normaal! (5)

Ik heb mijn hele leven PvdA gestemd. Niet omdat ik het altijd met ze eens was, want ik ben geen socialist en zal het ook nooit worden. Maar ze staan voor een gematigd beleid, goede zorg, degelijkheid en zo verder.
Wat die goede zorg betreft: die krijgt Alice nu van Evean, de thuishulpinstelling die ook in de gemeente Bergen (waar Egmond aan Zee onder valt) werkt. We hebben een uitstekende oncologische wijkverpleegkundige in de persoon van Josée Boots, die eens in de week langskomt, en die dingen regelt als: een douchemeubel, stangen aan de wand van de wc, een toiletverhoger, en morgenochtend komt er een lichtgewicht, opvouwbare rolstoel. Vooral dat laatste ding zal een uitkomst zijn, want dan kunnen we het huis uit. Alice is de laatste twee weken het huis niet uit geweest, want ze is te moe om op haar benen te staan. Een gevolg van de diverse kankers die ze heeft gehad en nog heeft, en van een longontsteking die ze anderhalve maand geleden heeft opgelopen.
Voor dit soort goede zorg moet je, volgens de VVD, op z’n Amerikaans gaan betalen. Dat is hun uitkomst uit de financiële ellende.
Die ellende is ons nu juist bezorgd door de VVD-stemmers! De heren bankiers, beleggers, adviseurs enzovoorts. Het lijkt mij zeer ongewenst dat de VVD haar eigen problemen gaat oplossen. Zoals het in Griekenland ging: de christendemocraten maken er een potje van. Daarna gaan de socialisten de boel opruimen. Zo zal het ook in Italië, Spanje en Portugal gaan. De gematigde socialisten ruimen de etterende rotzooi op. Dat hoop ik, tenminste.
We hebben bij de Giro d’Italia kunnen zien dat Aquila, waar twee jaar geleden die aardbeving was, nog niets is veranderd. De puinhopen zijn nog niet eens opgeruimd. De mensen van Aquila wonen nog steeds in tentenkampen. De regering-Berlusconi heeft nog steeds niets voor die mensen gedaan. En zal ook niets doen voor die mensen. Eérst jezelf verrijken, daarna zien we wel verder. Dat is het motto van de christendemocratie en van de liberalen (en van de maffia).
Laat ons verstandiger zijn. Bijvoorbeeld door die subsidie voor de rijksten onder ons (de hypotheekrenteaftrek) af te schaffen. Daarin is de PvdA nog zeer gematigd. Het had wel wat flinker mogen zijn.
Het was ook wel zeer tekenend dat nu het CDA daartégen is. Het CDA is dus vóór die subsidies voor de rijksten onder ons. Net als de VVD. Het geld moet van die twee partijen komen van de mensen die het toch al niet te breed hebben. Wie het daarmee eens is, is niet mijn vriend. Wie het daartegen wil opnemen, wordt mijn vriend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten