woensdag 5 mei 2010

Op droeve toon (16)

- Dag Duifje.
- Dag Bennemans, op wie ga jij stemmen op 9 juni?
- Ik stem op Fem. Ik heb nog lang getwijfeld tussen Job en Fem, maar vanavond had Job bij Pauw & Witteman wederom uitsluitend plattituden. Dus ik stem Fem.
- Je had ook op the conservatives kunnen stemmen.
- Nee, de VVD of de PVV racen mij teveel af op een samenleving die ik nu juist helemaal niet wil: een samenleving van verschillen tussen Ahmed of Mohammed en Piet of Katrien. Ik wil een samenleving zonder dat soort verschillen. Waar dat soort verschillen natuurlijk wel bestaat, maar waarin die verschillen niets uitmaken.
- Dan zou je nog kunnen beslissen naar D66 over te stappen.
- Sja, D66. Nee.
- Of het CDA. of de Christen Unie.
- Mijn stem gaat nooit naar een christen, zoals mijn stem ook nooit gaat naar een pedofiel.
- Dus het wordt Femke.
- Ja, hoewel ik over haar (uit bekende kring) al nare berichten heb ontvangen. Ze zou in haar jeugd, berichtte mij een kennis, biertjes hebben gejat. Of snacks, of zoiets. Ik vind dat geen beletsel. Dat heb ikzelf ook een keer gedaan, sorry Gerard. Mijn muziek komt...
- Daar zat ik al op te wachten, Bennemans!
- Ja. Mijn muziek komt van Thomas Tomkins.

4 opmerkingen:

 1. Dat je stem niet gaat naar een Christen, Allah, maar je oor dan toch zeker, ik heb niet de volledige 8 minuut zoveel beluisterd, maar mooi was het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen Rigo.
  Ik houd bijvoorbeeld ook van Bach. Bach was een lutheraan, maar dat interesseert mij niet. Zijn muziek interesseert me.
  Zelfs componisten van na het jaar 1859 die nog christelijke invloeden hebben (Arvo Pärt bijvoorbeeld) kunnen mij soms interesseren. Natuurlijk vergissen ze zich schromelijk met hun domme geloof in Jezus etc., maar ik luister wel naar hun muziek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was toen Femke in meisjes C3 zat, en ik in jongens C2, van DKS (De Kromme Stok, maar je zoekt er vergeefs naar, de club is failliet gegaan omdat ze als eerste in Oost-Nederland een kunstgrasveld hadden). Het ging om chips die ze zonder vragen uit mijn zakje pakte. Ze maakte het zakje zelfs open (ik wilde ze eigenlijk voor later bewaren), en zei er iets bij als 'Ha, lekker, chipjes, laat mij maar open maken!' Terwijl ze mijn naam niet eens wist, wat altijd mijn probleem was met mooie meisjes. Maar ik begrijp je heel goed hoor, al ga ik zelf waarschijnlijk met mijn verstand stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor de aanvulling, Wouter. Het was het verhaal over Femke dat ik me niet precies meer wist te herinneren en dat jij al eerder had opgeschreven, of me had verteld of gemaild.
  Als je verstandig gaat stemmen, dan zul je wel niet de VVD van meneer Teeven kiezen. Kies een partij waar advocaten in zitten, niet procureurs-generaal.

  BeantwoordenVerwijderen