dinsdag 12 oktober 2010

Vrouwelijk

Het is niet eerlijk dat er zo weinig vrouwen zitten in het nieuwe kabinet. Mark Rutte heeft de meest veilige variant gekozen: ervaren bestuurders plus wat mensen die Verhagen steunden. (Behalve Leers!...) Het is bijzonder jammer dat Gerd niet Gerda wordt genoemd. Het old boys’ network is dus weer aan de macht.
Ik zou zeggen: is nog steeds aan de macht. Want dat ‘weer aan de macht’ zou inhouden dat het nieuwe kabinet toekomstgericht beleid zou uitvoeren. Quod non.
De JSF? Gaat dat onding nog door? Jawel. Onze miljarden gaan gewoon nog uit naar een vliegtuig, bestuurd door een piloot. Maar we leven toch in de 21ste eeuw?, kunt u vragen. Ja natuurlijk leven we in die eeuw, maar de heren leven er nog niet in.
In deze eeuw is het ook verstandig om eens te kijken welke subsidies je af kunt schaffen. Als iemand een huis wil kopen met een hypotheek van meer dan € 500.000 – dan hoeft zo iemand toch niet een hypotheeksubsidie te ontvangen van het rijk? Afschaffen dus, die handel. Hetzelfde geldt voor kinderbijslag. Als je een ton verdient, ben je die kinderbijslag kwijt.
Gemeenten moeten ook gestopt worden met hun voetbalsubsidies. Die voetbalverenigingen kunnen toch echt wel hun eigen kont redden, zou ik zo zeggen. Hetzelfde geldt voor gelden die uitgegeven worden voor politiebegeleiding van supporters enzovoorts. Wie een club leidt, zorgt daar zelf voor.
En zo zijn er meer bezuinigingen. Het koninklijk huis bijvoorbeeld: afschaffen. De begeleiding van zekere Kamerleden: afschaffen. Dat kunnen ze zelf wel betalen.
Ja nee, ja nee, zegt u nu, dát moeten we juist in stand houden.
Ik zie niet in waarom. Als een Kamerlid bepaalde uitspraken doet waardoor hij denkt dat hij aangevallen zou kunnen worden, dan doet hij die uitspraken toch niet? It’s as simple as that. Of hij doet die uitspraken wel, en hij is dapper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten