dinsdag 13 april 2010

Vooraf (11) Bericht van Duifje

Ik ben teruggekomen uit het ziekenhuis, nog niet in het het Huis der Gekreukten maar dat is een kwestie van dagen.
Vijf tankjes zuurstof kreeg ik mee in een krat en bij mij thuis werd een zuurstofconcentrator bezorgd. Dat is een apparaat dat de stikstof uit de lucht filtert en er er weer zuivere zuurstof van maakt.
Ik ben dus als het ware aangelijnd. Er zit 20 meter snoer tussen het toestel en mij, dus ik kan er aardig mee rondlopen
De kleine tankjes zijn om mee te nemen als je de deur uit moet.Ze bevatten voor drie uur zuurstof. Het ziet er heel leuk uit op de foto maar zo'n tank weegt al gauw een kilo of zes dus niet echt iets om mee te nemen tijdens een avondje uit. Hoewel... met zo'n tank in een tas kun je wel een aardige tik uitdelen als je belaagd wordt.
Hoe dat in de praktijk gaat werken moet nog wel uitgevogeld worden want als ik met Bennemans boodschappen ga doen heb ik al zes kilo extra zonder iets gekocht te hebben en met een rollator ga ik niet op stap. No way!
Het zal dan wel een boodschappenkarretje worden waar die tank in kan staan.

5 opmerkingen:

 1. Rollator no way? en dat terwijl ik een rollator altijd een erg praktisch, handig, compact instrument heb gevonden. Bovendien heb je dan in de supermarkt geen karretje meer nodig. Je moet dan wel een exemplaar op luchtbanden hebben natuurlijk, niet van die massieve bandjes, die kunnen gaan spinnen. Give it a try/chance Alice.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rigo, natuurlijk heb je volkomen gelijk, ik heb precies dezelfde argumenten gebruikt bij mijn moeder. Uiteindelijk ging er een nieuwe wereld voor haar open toen ze eenmaal een rollator had.
  Ik moet alleen die associatie met het bejaardenhuis overwinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb makkelijk praten natuurlijk, maar zelfs al had ik de keuze tussen een rollator en zo'n boodschappenwagentje in een burberrymotief (brrrrr)dan wist ik het wel. Er past trouwens een kratje bier voorop en je kunt er op zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mijn man kon dat bevestigd worden aan zijn rolstoel, beter dat dan te moeten binnen blijven
  toch ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Josiane,

  Het is zeker beter dan binnen te moeten blijven. Het geeft weer meer bewegingsvrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen