vrijdag 23 april 2010

Op droeve toon (8)

We komen net terug van het gemeentehuis van Bergen, dat te Alkmaar is gevestigd, vreemd genoeg. Duifje en ik reden daarheen in haar Smart (ik was als bijrijder nagenoeg onmisbaar, maar ze reed voortreffelijk!), die gisteravond hier was gearriveerd. In de hele omgeving was slechts vervuiling te zien van de vuilverbranding te Alkmaar. Verder was het: een schone lucht.
In het gemeentehuis was de inschrijving van Duifje een kwestie van een formulier invullen, en haar parkeervergunning was ook een kwestie van niets. In totaal duurde het vijf minuten. Dat dat zo gemakkelijk gaat, is voor mij het bewijs dat we in een vrij land wonen. In Rusland bijvoorbeeld gaat dat minder gemakkelijk (en veel minder snel, en veel minder vriendelijk).
Op de terugweg reden we door het prachtige Bergen, waar we de beroemde School niet hebben ontdekt, maar we ons wel konden voorstellen dat die School er geweest was.
Ik doe een stukje Guillaume Dufay.

3 opmerkingen:

  1. Da's ook stug! Eergisteren zei mijn pientere dochter ook al (toen wij er ongeveer langs reden op weg naar haar werk in Bergen aan Zee) dat het gemeentehuis van Bergen in Alkmaar staat. Ik was zo dom dat te betwijfelen, de wet enz. Maar het is wel waar. Ik zal vanavond alsnog mijn ongelijk toegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen, ongeveer in 2001, Bergen samenging met de Egmonden, Groet, Schoorl en aanpalende buurten, zocht men naar een gemeentehuis. Dat vond men niet in de gemeente zelf, maar wel aan de Jan Lighthartstraat te Barcelona. Te Alkmaar, bedoel ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bergse School, zo flauw dat ik er van in de lach schoot.

    BeantwoordenVerwijderen