zaterdag 28 augustus 2010

Hamburger

Ik heb vanavond dit gerecht gegeten. Het was zeer lekker, dus ik geef even door hoe ik het gemaakt heb. Dit is voldoende voor twee personen.
Snijd twee runderhamburgers in blokjes. Snijd ook twee uien, een rode paprika, wat champignons, twee teentjes knoflook en wat gemberwortel.
Doe wat oosterse wokolie in je wok en voeg daaraan toe: de knoflook, de gemberwortel en een lepel sambal oelek. Laat het geheel even lekker bakken, maar zonder dat je knoflook verbrandt.
Voeg dan je blokjes runderhamburger toe. Bak ze even aan. Voeg dan je verdere groenten toe. Even wokken, daarna het deksel op je wok, vuur laag zetten. Laat dit geheel nu 15 minuten smoren.
Breng dan in een pan een liter water met een blokje groentenbouillon aan de kook en doe in het kokende water 200 gram krulvermicelli middel, dus niet die dunne vermicelli. Die moet je 10 minuten laten koken. Daarna giet je ze af en doe je ze bij de rest van je maaltijd in je wok.
Nu hoef je nog maar één ding toe te voegen: ongeveer 100 ml Go-Tan Wok Essentials (Ketjap-Sesam). Laat het geheel (even flink door elkaar roeren) nog één minuut op hoog vuur bakken. Je maaltijd is klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten