vrijdag 13 augustus 2010

Gedoogsteun

Support by tolerating zou een Engelse vertaling kunnen zijn. Dus je steunt een kabinetsbeleid, en wat krijg je daarvoor terug? Dat je mag blijven roepen wat je wilt.
Dat mocht je toch altijd?
Je krijgt er dus niets voor terug.
(De fotograaf van bovenstaande foto dient overigens de Persprijs te krijgen.)

4 opmerkingen:

 1. Helaas Ben, ik denk dat het toch anders zit. GW maakt een progressief kabinet hiermee onmogelijk, zal heus meer krijgen dan alleen spreekvrijheid en heeft de komende tijd het kabinet in zijn zak. Het worden barre tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het worden barre tijden, ja. Maar áls dit kabinetje er komt, en als GW zijn spreekvrijheid behoudt zoals hij het tot nu toe heeft gehad (en zoals het natuurlijk hoort, of je nu in de regering zit of niet), dan breekt dat kabinet binnen een jaar.
  Het CDA verdraagt dat niet.
  Dan komen er opnieuw verkiezingen. PVV wordt gehalveerd, CDA vergroot, VVD verkleind, en of de PvdA ook groter wordt? Dat is mijn vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schrik me wezenloos... ik klik je blog aan en sta ineens oog in oog met die griezel. En bedankt :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er stond in de HP/De Tijd van deze week een bijzonder grappige cartoon van Matthias Giessen, misschien wel de leukste cartoonist van Nederland. De tekst ging ongeveer als volgt: '"Als we dat nee van de meisje", zei oom Edgar, "nu gewoon als gedoogsteun opvatten..."'

  BeantwoordenVerwijderen