zondag 8 augustus 2010

Op droeve toon (73)

- Dag Duifje.
- Dag Bennemans, wat schrijf je weinig!
- Maar ik schrijf wel veel, dezer dagen. Ik ben nu bezig met de eerste van mijn Dirkswoud-stukjes, voor dat internetmagazine van vriend MJM.
- Jammer dat ik dat magazine niet meer kan lezen. Gaat het een beetje, dat schrijven?
- Het gaat moeizaam. Ik heb de afgelopen jaren zo’n honderd Dirkswoud-stukjes gemaakt, te hooi en te gras, maar ik wil het dorpje nu wat veranderen. Ik wil er nu een soort Limmen van maken, mijn geboortedorp, zoals het vijftig jaar geleden was, met een heel bazige, ouderwetse pastoor enzovoorts. Verder de normale eigenaardigheden. Het lukt me nog niet echt, maar het gaat zeker lukken.
- Vroeger schreef je over Dirkswoud als je verder geen onderwerpen kon vinden.
- Ja, het was een vrolijke vluchthaven voor me. En dat moet het ook blijven, vind ik.
- Wie is er vanavond Zomergast?
- Paulien Cornelisse. Leuke gasten zijn er dit jaar. De presentator, Jelle Brandt Corstius...
- Waar blijft het Verzameld Werk van Hugo Brandt Corstius?
- Tja, ze zullen wel wachten totdat hij dood is, zou het niet? Ik hoop wel dat het er zal komen. Ik hoop ook dat een Verzameld Werk van Rudy Kousbroek er zal komen.
- Dat hoop ik ook, ja. Wat eet je vanavond?
- Je springt wel van de hak op de tak, niet? Vanavond maak ik Chinese eiermie met geknipte kip à l’Hoogeboom. Ik bedoel kip die ik geknipt heb, niet gesneden, want met een schaar is dat veel handiger. Die stukjes kip roerbak ik in olie, sambal oelek, twee teentjes knoflook, wat trassi, wat djahé en wat sereh. Dan doe ik er wat ui, wat prei en wat paprika bij, en zo krijg je een lekkere maaltijd.
- Het water loopt me in de mond. Wat voor muziek heb je voor me uitgezocht?
- Een stukje van John Mundy. John was de zoon van William Mundy, en hij leefde van 1555-1630. Je kunt al een héél klein beetje horen dat het achteruitging met de muziek in Engeland.

2 opmerkingen:

  1. Het Verzameld Werk van Karel van het Reve, dan hebben we het over iets, daar zitten een boel mensen op te wachten. Maar wie zit er toch te wachten op het Verzameld Werk van Hugo Brandt Corstius en Rudy Kousbroek? Kan dat niet geprint on demand worden? Dat scheelt vast een boel papier. Kip knippen, je moet er maar op komen, bedankt voor de kipkniptip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Rigo,
    Ik zou het verzameld werk van HBC en RK graag willen hebben, in e-boek-vorm. Over een jaar of vijf wordt er geen boek meer gedrukt. Geen krant ook, trouwens. Het einde van een industrie.
    Je zult wel gemerkt hebben dat mijn produktie aan de magere kant is, dezer dagen. Dat komt, ik ben bezig nieuwe verhaaltjes te schrijven over het geheel vernieuwde Dirkswoud. Dat doe ik voor het e-tijdschrift dat een vriend aan het opzetten is.

    BeantwoordenVerwijderen